Prima Werknemer

Goedemorgen. U spreekt met Gerard. Gerard Gewei. Ik ben op zoek naar mijnheer Otterbroeck, voor de vacature als logistiek medewerker voor het bedrijf Kip & Koe.

O…u bent mijnheer Otterbroeck. Dat komt goed uit. Maar ik kan u slecht verstaan… Zal ik u even terugbellen?

Ja, ik bel met mijn iPhone.

Ha, nu is het ietsje beter.

Wat zegt u? Waar ik gewerkt heb? Dat kunt u toch zien. Het staat in mijn CV dat ik u heb opgestuurd. 5 jaar lang…bij de firma Peerenboom en Lachmans.

Waarom ik daar ben weggegaan? Nou…eh…gewoon. Door een vergissing. Was de schuld van mijn iPhone. Ik heb daar altijd met veel plezier gewerkt…tot dat akkefietje met mijn telefoon. Daarom werd mij gevraagd weg te gaan.

Hoe zegt u?

Nee, ik ben juist een erg goede werknemer, begrijpt u.

Pardon? Gaat u ze bellen?

Nee, nee…u kunt het ook van mij horen. U hoeft Peerenboom echt niet te bellen.

Ik had toen net mijn eerste iPhone, maar ik ben niet zo’n techneut en die kleine knopjes, dat is niets voor mijn dikke vingers.

Dik? Nee, ik ben niet dik. Mijn vingers wel…maar ik niet.

Hoe? Nou, op die bewuste dag stuurde ik een e-mailtje naar mijn vrouw. U weet wel, zo’n romantisch getint mailtje. Beetje intiem en zo, maar niet bestemd voor iemand anders natuurlijk. Ik had iets leuks in gedachten voor als ik thuis kwam. Beetje sfeertje maken…Maar mijn dikke vingers drukten op de verkeerde knop en ik stuurde de mail per ongeluk naar het klantenbestand van Peerenboom en Lachmans. De vrouw van de baas kreeg mijn mailtje ook.

Wat zegt u?

Nee…dat vond de baas helemaal niet grappig. Ik stond meteen op straat.

Wat? Een e-mail met aanvullende gegevens? Dat is geen enkel probleem. Die zal ik u direct sturen. Zo’n iPhone is maar wat handig al zeg ik het zelf.

U ook bedankt. U zult spoedig van mij horen. En nog een prettige dag.

***

 

“Mijnheer Otterbroeck. Wat zal ik doen met de sollicitatie van Gerard Gewei?” Martha, de secretaresse bij Kip & Koe keek vragend naar haar baas.

Otterbroeck schudde zijn hoofd. “Gooi maar in de prullenbak, Martha. Die jongen kunnen we hier niet gebruiken. Die leert het nooit.”

“O,” antwoordde Martha verbaasd. “Hoe bedoelt u?”

Otterbroeck pakte zijn iPhone en toonde Martha de laatste mail van Gerard Gewei.

 

Van: Gerard Gewei@gmail.com

Aan: Alle contacten

Lieverd. Ben zeker van de baan bij Kip & Koe. Ik had die manager in mijn zak. Otterbroeck heette die gozer. Haha, wat een naam. Maar hij had direct door hoe belangrijk ik kan zijn voor hun bedrijf. Dus dat zit wel snor. Zet maar een flesje wijn klaar ennuh…Doe je dat dingetje aan…Je weet wel, dat we laatst via internet besteld hebben…Ik ben om zes uur thuis dus dat wordt smullen.

Zoen Gerard
       Verzonden van mijn iPhone

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>